Odmaščivaći

Odmaščivaći za čišćenje odnosno odmaščivanje i ukljanjanje prljavština uključujući prašinu, mrlje, loše mirise i zaprljanja na svim vrstama površina.

U našoj ponudi imamo odmašćivaće na bazi acida, alkalija (luži) i neutralne Ph vrijednosti.

Sredstva za odmaščivanje na bazi acida uglavnom se koriste za uklanjanje neorganskih masti i prvljaština. Aktivni sastojci su obično jake mineralne kiseline. Često se dodaju površinski i inhibitori korozije. Jedan čest mineral kiselina je solna kiselina, obično se koristi za čišćenje bazena i betonskih površina. Ocat se također može koristiti za čišćenje tvrdih površina, te pomoći u uklanjanju kalcija.

Sredstva za odmaščivanje na bazi alkalija (luži) u sebi sadrže veliku količinu natrijev hidroksida i/ili kalijevog hidroksida. Alkalij (lužina) otapa masnoću, ulja, masti i bjelančevine. Često se dodaju raspršavajuća sredstva za odmaščivanje i uklanjanje prvljavština. Napomena! Mnogi ljudi vjeruju da će miješanje sredstva za čišćenje zajedno stvoriti spoj koji je moćniji, to nije istina.

Sredstva za odmaščivanje na bazi neutralne Ph vrijednosti na bazi ne-ionskih tenzida koji se koriste za različite vrste prljavština.

Miješanje sredstva za čišćenje poput izbjeljivača i amonijaka zajedno može biti opasno po zdravlje ili čak i smrtonosna, stoga oprezno sa rukovanjem istim i svakako pročitajte uputstvo za upotrebu određenog sredstva prije upotrebe.