Sačma

Svojim kupcima nudimo sve dimenzije čelične sačme i čeličnog grit za pjeskarenje, renomiranog svjetskog proizvođača, kompanije Winoa.

Sačma i grit su vrlo moćan abraziv za površinsku obradu metalnih proizvoda široke primjene.

Na lageru imamo različite dimenzije sačme i grita, te smo u mogućnosti u kratkom vremenskom roku obezbjediti vašu željenu dimenziju sačme ili grita ukoli istu nemamo u datom trenutku na stanju.

Sačma čelična Bosna i Hercegovina

Šta je sačmarenje?

Sačmarenje uključuje pucanje čelične sačme velikom brzinom iz blizine na tretiranu površinu, obično betona ili metala.

Budući da čelična kuglica udari s takvom silom, brzo se usitni i ureže se na gornji sloj površi, a razbijeni sloj se zatim automatski usisa u povezani sakupljač prašine dok se čel. kuglica povuče natrag u mašinu i ponovo koristi.

Bez obzira je li gornji sloj zbijena prljavština, hrđa ili epoksidni premaz, kuglica ga može raznijeti, ostavljajući čistu, golu površinu. Mašinsko sačmarenje se najčešće primjenjuje u industriji za velike betonske ili metalne površine u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Sačma - uobičajena mjesta primjene

Mostovi-kolovozi

Betonske-asfaltne površine na kojima se odvija velika gužva izložene su pukotinama i kozmetičkim oštećenjima. U većini slučajeva, veći projekti poput mostova trebat će proći postupak „izravnanja-poravnanja“ betona kako bi faze sačmarenje betona bila uspješna.
Nakon što se gornji slojevi betona sakrificiraju, koristi se mašina za sačmarenje područja i njegovo pripremanje za fazu ponovnog nanošenja slojeva završne površine.

Uklanjanje boje i epoksida

Industrijski i komercijalni prostori u kojima je prethodno postavljena stara boja ili epoksid uobičajeni su prostori kojima se koriste mašina za sačmarenje kako bi očistili i ogolili postojeći pod.

Parking garaže

Uklanjanje membrane s parkirne površine uključuje uklanjanje polimera, čišćenje i premazivanje, obično hidroizolacijskom površinom svakih 10-15 godina. Ovaj se postupak u velikoj mjeri oslanja na postupak sačmarenje u svrhu čišćenja.

Industrije čelika

Kompanije koje rade sa čelikom, brodskim palubama, proizvodne kompanije i automobilska industrija također se mogu osloniti na sačmarenje kako bi uklonili nedostatke, plijesan, hrđu i stare premaze.

Prednosti upotrebe sačme

Kada se čelične kuglice “izbace” iz mašine vrlo velikom brzinom, one “udaraju” na ostatke i mrlje koje se nalaze na površini a koje se ne mogu ukloniti redovnim metodama čišćenja.

Ne samo da se postupak smatra produktivnom metodom čišćenja, već postoji nekoliko drugih razloga zbog kojih bi trebalo razmisliti o sačmarenju:

Minimalno čišćenje

Mašine za vožnju i hodanje nude mogućosti sakupljanja prašine i otpadaka koje rade zajedno sa procesom tako da vaš prostor ostane čist.

Ekološki prihvatljivo

Tipično, abrazivni mediji koji se mogu reciklirati koriste se tokom rada mašine, smanjujući troškove održavanja mašina i punjenje gorivom.

Precizno i efikasno

Mašine za sačmarenje nude precizan metod za čišćenje i profiliranje podnih sistema koji se ne mogu ručno izvoditi.

Svestrani spektar primjena.

Postupak se može koristiti među nizom unutrašnjih i vanjskih aplikacija na raznim površinama.